www.dynamark.dk

Rødvin-Spanien
Varenr. 956-03

Bodegas Lan m/3 fl. i trækasse

Drue: Tempranillo, Mazuelo, Garnacha

Disse anmelderroste vine kommer fra Bodegas Lan, som blev grundlagt i 1972 og er beliggende i Rioja i Spanien. Grundlæggerne ønskede, at firmanavnet skulle symbolisere de tre regioner, der tilsammen udgør Rioja DOC; nemlig Logroño, Alava og Navarra - derfor blev navnet LAN.

1 fl. Lan Rioja Crianza:
Denne vin er produceret af 100% Tempranillo druer, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret minimum 12 måneder på egetræsfade. Det er en flot rødvin med klar og intens kirsebærrød farve, delikat og frugtrig bouquet med et strejf af egetræ, velafbalanceret og fyldig smag, søde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til pastaretter, fjerkræ samt de fleste forretter. Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu og de næste par år.

1 fl. Lan Rioja Reserva:
Denne vin er produceret af 90% Tempranillo og 10% Mazuelo druer, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 12 måneder på egetræsfade og minimum 24 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med intens granatrød farve, frugtrig og elegant bouquet af kirsebær og jordbær samt noter af vanille og krydderier, fyldig, saftig og fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til vildt, rødt kød samt diverse oste. Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu, men som samtidig har et godt henlægningspotentiale.

1 fl. Lan Rioja Gran Reserva:
Denne vin er produceret af 85% Tempranillo, 10% Mazuelo og 5% Garnacha druer, der er dyrket i Rioja området i Spanien. Vinen har været lagret 2 år på amerikanske egetræsfade og minimum 3 år på flasken før frigivelsen. Det er en elegant rødvin med intens kirsebærrød farve med et orange skær, mild bouquet af vel-integrerede frugter og egetræ, fyldig og velstruktureret smag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til sammenkogte retter, lam, vildt, grillet og stegt oksekød samt diverse oste. Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu, men som samtidig har et meget godt henlægningspotentiale.


Bodegas Lan
Spanien

Bodegas Lan blev grundlagt i 1972 af en vigtig forretningsgruppering og er beliggende i Rioja i Spanien. Grundlæggerne ønskede, at firmanavnet skulle symbolisere de tre regioner, der tilsammen udgør Rioja DOC; nemlig Logroño, Alava og Navarra - derfor blev navnet LAN. I øvrigt betyder LAN på andre sprog henholdsvis arbejde, blå og orkidé.

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland.

Hos Bodegas Lan har man for længst indset, at den eneste måde man kan garantere en produktion af top-kvalitets vine er ved at eje sine egne vinmarker. Derfor har de købt en meget speciel vinmark, Viña Lanciano, som er beliggende på bredden af floden Ebro, dér hvor Rioja Alta støder op til Rioja Alavesa. Denne 70 ha. store vinmark har den perfekte jordbund til at producere kvalitets Rioja vine. Vinstokkene er mellem 40 og 60 år gamle og vinmarkens specielle mikroklimatiske forhold bidrager til den optimale modning af disse fremragende druer.

Filosofien hos Bodegas Lan er, at ønologi starter i vinmarkerne og kun de allerbedste druer, der lever op til ønologernes strenge krav, bliver brugt til deres vine. Bodegas Lan er et af de eneste vinerier, der betaler mere til deres vinbønder for ikke at producere så stor kvantitet, men i stedet koncentrere sig om kvaliteten – også selvom dette måske i sidste ende gør, at den endelige pris bliver højere.

De vinbønder, som Bodegas Lan benytter, dyrker deres druer på vinmarker beliggende i El Cortijo, Fuenmayor og Haro.

Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet.

Efter den indledende lagring på egetræsfade fortsætter vinene lagringsprocessen i flasken for at opnå den endelige bouquet og smag. I løbet af denne proces lægger flaskerne i den perfekt udstyrede kælder, der ligger i konstant mørke og har en konstant temperatur på 14 grader samt en konstant luftfugtighed på 75%.

Tappeprocessen foregår under de bedste forhold og med den største omhyggelighed for at undgå oxidering og forurenende stoffer, der kunne forringe vinens kvalitet.

Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.

 

 


www.bodegaslan.com/