dynamark.dk

Varenr. 030-02

Rødvin - Australien

Cranswick, Estate, Australien
Drue:  Shiraz
Årgang:  2007

Cranswick Estate 2007 Shiraz. Vinstokkene står på en mørk, leret jord med en kalkstensbund som gør jorden veldrænet. Høsten beskæres for at give mere kraft til druerne.

Efter lagring på franske egetræsfade i 4 måneder fremstår vinen med en dybrød farve.

En duft af hindbær, skovbund og egetræ giver, med en af smag mørke skovbær, krydderier og et strejf af eg, en flot vin


 





dynamark.dk

Varenr. 030-03

Rødvin - Australien

Stonefish, Australien
Drue:  Shiraz
Årgang:  2012

Klassisk smagsbombe produceret på Australiens "nationaldrue" Shiraz. Australsk Shiraz-vine har mange venner i Danmark. Det er ofte vine, som passer godt til efterårets og vinterens tungere og kraftigere kødretter. Stonefish Shiraz er blandt de bedste køb du kan gøre i prisklassen. Et fantastisk eksempel på, hvor meget vin man får for pengene i Australien.

Vinen har fået megen hæder og anerkendelse fra danske vinjournalister igennem de seneste årgange. Vi kan i flæng nævne:

5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk. VinAvisen skrev: "Nam, nam, hvor er den go’! Flot duft, en fyldig smag med toner af kirsebær og bløde tanniner..."

"Fundvin" i Vinbladet: Maksimalt antal stjerner i Vinbladet, der skrev: Stor, krydret bærduft med gummi, lakrids og karamel. Moden, fyldig bærsmag, let parfumeret med lang, krydret, frisk eftersmag. Typisk australsk Shiraz i den friske stil"

Anbefalet i BT der skrev:  "En flot kraftig, koncentreret frugtsmag af kølige mørke bær, lidt peber, lidt friske urter og en harmonisk ege i den lange eftersmag. Velegnet til hygge uden mad eller til de fleste kraftige retter f.eks. kødsauce, hakkebøf eller lignende".


 





dynamark.dk

Varenr. 051-05

Rødvin - Chile

Terra Andina Elegant, Chile
Drue:  Pinot
Årgang: 2012


Denne vin kommer fra vingården Sur Andino i Chile, som er ejet af Claro Gruppen. Vinen er produceret af 100% Pinot Noir druer, der er dyrket i Central Valley i Chile. Den har udelukkende været lagret på ståltanke.

Det er en dejlig rødvin med flot rød farve, delikat duft af modne, røde frugter, elegant, fyldig og koncentreret frugtsmag med noter af friske kirsebær og jordbær marmelade samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske rødvin er særdeles velegnet til lyst kød, pasta, pizza og bløde oste, men den er samtidig perfekt at nyde i gode venners lag uden mad til.

Det er en vin, der bør drikkes, mens den er forholdsvis ung.
Alkoholprocent: 13,5
Restsukker: Ca. 9 gr./ltr.
Indhold: 75 cl.
Type: Tør


Om Producenten:  Terra Andina, Chile:

Mærkevare-vinene fra Sur Andino S.A. hedder Terra Andina. Terra Andina mærket blev grundlagt i 1995 af Pernod Ricard. Et stærkt team af winemakere, som blev overvåget af den australske winemaker Robin Day, hjalp med at lancere vine af stabil kvalitet og med deres helt egen karakteristika.

Terra Andina mærket blev i 2001 købt af Claro Gruppen, som også har stor indflydelse i følgende vinhuse:
• Viña Santa Rita i Chile har siden 1980 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Carmen i Chile har siden 1985 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Los Vascos i Chile - Claro Gruppen ejer 43% og Baron Erik de Rothschild (Château Lafite) ejer de resterende 57%
• Viña Doña Paula i Argentina er ejet af Claro Gruppen

Claro Gruppens vinafdeling har mange aktiver - bl.a. kan nævnes:
• 2.000 ha. jord i den bedste vindyrkningsregion i Chile - heraf er 1.600 ha. beplantet.
• Vinmarker i de mest prestigefulde vinområder såsom Maipo, Casablanca, Colchagua og Apalta. Disse vinmarker forsyner de forskellige vinerier med druer af højeste kvalitet.
• En enorm evne til at være selv-forsynende, hvilket sikrer vineriernes kvalitet og dermed nogle kommercielt attraktive vin-serier.
• Seks vinerier i forskellige områder med en total kapacitet på ca. 65 mio. liter.
• Konstante investeringer for at opgradere diverse installationer og indføre nye teknologier - alt dette gør det muligt for de ni winemakere konstant at forbedre vinene samt udvikle nye alternativer til vinelskere over hele verden.
• Tre tappeanlæg med den mest avancerede teknologi gør det muligt at opfylde kundernes og forbrugernes stadig større krav om vine af høj kvalitet.
• Hvert mærke har eget salgs- og marketing team, som aktivt deler informationer og erfaringer. Dette giver en større viden om markederne og større marketing know-how til både eksport- og hjemmemarkedsdistributionen, hvilket gør det muligt at støtte og vejlede diverse agenter og distributører rundt om i hele verden.
• Kvalitetsmæssigt er det et faktum at vinenes kvalitet begynder i vinmarkerne, og dette koncept arbejder man naturligvis udfra.
• Et af Chiles bedste vindyrkningsteam.
• Altid mulighed for at få råd og vejledning fra verdens bedste vindyrknings-rådgivere.

P.g.a. den stærke støtte og engagement vinerierne får fra Claro Gruppen er det muligt at satse på langsigtede løsninger og det giver samtidig mulighed for at levere de højeste kvalitetsstandarder, der er nødvendige for at forsyne over 70 lande verden over med Terra Andina vinene.


 





dynamark.dk

Varenr. 051-04

Rødvin - Chile

Terra Andina Velvety, Chile
Drue:  Merlot
Årgang: 2012


Denne vin kommer fra vingården Sur Andino i Chile, som er ejet af Claro Gruppen. Vinen er produceret af 100% Merlot druer, der er dyrket i Central Valley i Chile. 20% af vinen har været lagret på egetræsfade i 8 måneder.

Det er en silkeblød rødvin med flot rubinrød farve, delikat og let krydret duft med et strejf af blommer og solbær, fyldig, men samtidig rund og silkeblød frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og let-drikkelige rødvin er særdeles velegnet til pizza, fjerkræ, pasta- og grillretter, men den er samtidig perfekt at nyde i gode venners lag uden mad til.

Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.
Alkoholprocent: 13,5
Restsukker: Ca. 8 gr./ltr.
Indhold: 75 cl.
Type: Tør


Om Producenten:  Terra Andina, Chile:

Mærkevare-vinene fra Sur Andino S.A. hedder Terra Andina. Terra Andina mærket blev grundlagt i 1995 af Pernod Ricard. Et stærkt team af winemakere, som blev overvåget af den australske winemaker Robin Day, hjalp med at lancere vine af stabil kvalitet og med deres helt egen karakteristika.

Terra Andina mærket blev i 2001 købt af Claro Gruppen, som også har stor indflydelse i følgende vinhuse:
• Viña Santa Rita i Chile har siden 1980 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Carmen i Chile har siden 1985 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Los Vascos i Chile - Claro Gruppen ejer 43% og Baron Erik de Rothschild (Château Lafite) ejer de resterende 57%
• Viña Doña Paula i Argentina er ejet af Claro Gruppen

Claro Gruppens vinafdeling har mange aktiver - bl.a. kan nævnes:
• 2.000 ha. jord i den bedste vindyrkningsregion i Chile - heraf er 1.600 ha. beplantet.
• Vinmarker i de mest prestigefulde vinområder såsom Maipo, Casablanca, Colchagua og Apalta. Disse vinmarker forsyner de forskellige vinerier med druer af højeste kvalitet.
• En enorm evne til at være selv-forsynende, hvilket sikrer vineriernes kvalitet og dermed nogle kommercielt attraktive vin-serier.
• Seks vinerier i forskellige områder med en total kapacitet på ca. 65 mio. liter.
• Konstante investeringer for at opgradere diverse installationer og indføre nye teknologier - alt dette gør det muligt for de ni winemakere konstant at forbedre vinene samt udvikle nye alternativer til vinelskere over hele verden.
• Tre tappeanlæg med den mest avancerede teknologi gør det muligt at opfylde kundernes og forbrugernes stadig større krav om vine af høj kvalitet.
• Hvert mærke har eget salgs- og marketing team, som aktivt deler informationer og erfaringer. Dette giver en større viden om markederne og større marketing know-how til både eksport- og hjemmemarkedsdistributionen, hvilket gør det muligt at støtte og vejlede diverse agenter og distributører rundt om i hele verden.
• Kvalitetsmæssigt er det et faktum at vinenes kvalitet begynder i vinmarkerne, og dette koncept arbejder man naturligvis udfra.
• Et af Chiles bedste vindyrkningsteam.
• Altid mulighed for at få råd og vejledning fra verdens bedste vindyrknings-rådgivere.

P.g.a. den stærke støtte og engagement vinerierne får fra Claro Gruppen er det muligt at satse på langsigtede løsninger og det giver samtidig mulighed for at levere de højeste kvalitetsstandarder, der er nødvendige for at forsyne over 70 lande verden over med Terra Andina vinene.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






dynamark.dk

Varenr. 051-03

Rødvin - Chile

Terra Andina Bold, Chile
Drue:  Cabernet Sauvignon
Årgang: 2012


Denne vin kommer fra vingården Sur Andino i Chile, som er ejet af Claro Gruppen. Vinen er produceret af 100% Cabernet Sauvignon druer, der er dyrket i Central Valley i Chile. 90% af vinen har været lagret på ståltanke og de sidste 10% af vinen har været lagret på egetræsfade i 8 måneder.

Det er en dejlig fræk rødvin med flot rød farve, delikat frugtduft med noter af sorte kirsebær, mørk chokolade og vanilje, velafbalanceret og fyldig frugtsmag med bløde tanniner samt en behagelig eftersmag.

Denne harmoniske og let-drikkelige rødvin er særdeles velegnet til rødt kød, pasta- og grillretter samt pizza, men den er samtidig perfekt at nyde i gode venners lag uden mad til.

Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.

Alkoholprocent: 13,5
Restsukker: Ca. 7 gr./ltr.
Indhold: 75 cl.
Type: Tør


Om Producenten:  Terra Andina, Chile:

Mærkevare-vinene fra Sur Andino S.A. hedder Terra Andina. Terra Andina mærket blev grundlagt i 1995 af Pernod Ricard. Et stærkt team af winemakere, som blev overvåget af den australske winemaker Robin Day, hjalp med at lancere vine af stabil kvalitet og med deres helt egen karakteristika.

Terra Andina mærket blev i 2001 købt af Claro Gruppen, som også har stor indflydelse i følgende vinhuse:
• Viña Santa Rita i Chile har siden 1980 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Carmen i Chile har siden 1985 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Los Vascos i Chile - Claro Gruppen ejer 43% og Baron Erik de Rothschild (Château Lafite) ejer de resterende 57%
• Viña Doña Paula i Argentina er ejet af Claro Gruppen

Claro Gruppens vinafdeling har mange aktiver - bl.a. kan nævnes:
• 2.000 ha. jord i den bedste vindyrkningsregion i Chile - heraf er 1.600 ha. beplantet.
• Vinmarker i de mest prestigefulde vinområder såsom Maipo, Casablanca, Colchagua og Apalta. Disse vinmarker forsyner de forskellige vinerier med druer af højeste kvalitet.
• En enorm evne til at være selv-forsynende, hvilket sikrer vineriernes kvalitet og dermed nogle kommercielt attraktive vin-serier.
• Seks vinerier i forskellige områder med en total kapacitet på ca. 65 mio. liter.
• Konstante investeringer for at opgradere diverse installationer og indføre nye teknologier - alt dette gør det muligt for de ni winemakere konstant at forbedre vinene samt udvikle nye alternativer til vinelskere over hele verden.
• Tre tappeanlæg med den mest avancerede teknologi gør det muligt at opfylde kundernes og forbrugernes stadig større krav om vine af høj kvalitet.
• Hvert mærke har eget salgs- og marketing team, som aktivt deler informationer og erfaringer. Dette giver en større viden om markederne og større marketing know-how til både eksport- og hjemmemarkedsdistributionen, hvilket gør det muligt at støtte og vejlede diverse agenter og distributører rundt om i hele verden.
• Kvalitetsmæssigt er det et faktum at vinenes kvalitet begynder i vinmarkerne, og dette koncept arbejder man naturligvis udfra.
• Et af Chiles bedste vindyrkningsteam.
• Altid mulighed for at få råd og vejledning fra verdens bedste vindyrknings-rådgivere.

P.g.a. den stærke støtte og engagement vinerierne får fra Claro Gruppen er det muligt at satse på langsigtede løsninger og det giver samtidig mulighed for at levere de højeste kvalitetsstandarder, der er nødvendige for at forsyne over 70 lande verden over med Terra Andina vinene.


 

 

 

 

 

 

 

 

 






dynamark.dk

Varenr. 051-02

Hvidvin - Chile

Terra Andina Fresh, Chile
Drue:  Sauvignon Blanc
Årgang: 2012
Denne vin kommer fra vingården Sur Andino i Chile, som er ejet af Claro Gruppen. Vinen er produceret af 100% Sauvignon Blanc druer, der er dyrket i Central Valley i Chile.

Det er en frisk hvidvin med flot lys og klar farve, sprød duft af friske frugter, frisk, blød og rund frugtsmag samt en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til de fleste lettere madretter som frisk fisk, fjerkræ o. lign., men den er samtidig perfekt at nyde i gode venners lag uden mad til.

Det er en vin, der skal serveres afkølet og bør drikkes mens den er forholdsvis ung.
Alkoholprocent: 13,5
Restsukker: Ca. 6,5 gr./ltr.
Indhold: 75 cl.
Type: Tør

Om Producenten:  Terra Andina, Chile:

Mærkevare-vinene fra Sur Andino S.A. hedder Terra Andina. Terra Andina mærket blev grundlagt i 1995 af Pernod Ricard. Et stærkt team af winemakere, som blev overvåget af den australske winemaker Robin Day, hjalp med at lancere vine af stabil kvalitet og med deres helt egen karakteristika.

Terra Andina mærket blev i 2001 købt af Claro Gruppen, som også har stor indflydelse i følgende vinhuse:
• Viña Santa Rita i Chile har siden 1980 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Carmen i Chile har siden 1985 været ejet af Claro Gruppen
• Viña Los Vascos i Chile - Claro Gruppen ejer 43% og Baron Erik de Rothschild (Château Lafite) ejer de resterende 57%
• Viña Doña Paula i Argentina er ejet af Claro Gruppen

Claro Gruppens vinafdeling har mange aktiver - bl.a. kan nævnes:
• 2.000 ha. jord i den bedste vindyrkningsregion i Chile - heraf er 1.600 ha. beplantet.
• Vinmarker i de mest prestigefulde vinområder såsom Maipo, Casablanca, Colchagua og Apalta. Disse vinmarker forsyner de forskellige vinerier med druer af højeste kvalitet.
• En enorm evne til at være selv-forsynende, hvilket sikrer vineriernes kvalitet og dermed nogle kommercielt attraktive vin-serier.
• Seks vinerier i forskellige områder med en total kapacitet på ca. 65 mio. liter.
• Konstante investeringer for at opgradere diverse installationer og indføre nye teknologier - alt dette gør det muligt for de ni winemakere konstant at forbedre vinene samt udvikle nye alternativer til vinelskere over hele verden.
• Tre tappeanlæg med den mest avancerede teknologi gør det muligt at opfylde kundernes og forbrugernes stadig større krav om vine af høj kvalitet.
• Hvert mærke har eget salgs- og marketing team, som aktivt deler informationer og erfaringer. Dette giver en større viden om markederne og større marketing know-how til både eksport- og hjemmemarkedsdistributionen, hvilket gør det muligt at støtte og vejlede diverse agenter og distributører rundt om i hele verden.
• Kvalitetsmæssigt er det et faktum at vinenes kvalitet begynder i vinmarkerne, og dette koncept arbejder man naturligvis udfra.
• Et af Chiles bedste vindyrkningsteam.
• Altid mulighed for at få råd og vejledning fra verdens bedste vindyrknings-rådgivere.

P.g.a. den stærke støtte og engagement vinerierne får fra Claro Gruppen er det muligt at satse på langsigtede løsninger og det giver samtidig mulighed for at levere de højeste kvalitetsstandarder, der er nødvendige for at forsyne over 70 lande verden over med Terra Andina vinene.


 

 

 

 

 

 

 

 






dynamark.dk

Varenr. 063-01

Hvidvin, Syfafrika

En meget forfriskende Chardonnay, der med kun et lille velment aftryk af egefade, ligger til den mineralske side. En meget kompleks og righoldig oplevelse. Aromaerne er mangfoldige; ananas, melon og andre tropiske frugter kommer springende op af glasset sammen med blomster og citrusfrugter.

En meget rund og kun halvfed Chardonnay med en lille olieret tendens, der trækker sig ned over tungen. Smagen er vedholdende og lækker med en god balance mellem fad, syre og sødme. En vin, der kan gå til de fleste retter (naturligvis fisk og skaldyr) men også til mere tunge kødretter.

"BEST BUY", Wine Enthusiast USA

5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev;
"Elegant og udsøgt Chardonnay-hvidvin, der fylder godt i munden med druesmag og diskrete fadtoner".

MAN Vintners er historien om tre venner - alle winemakere - der havde en idé. De ønskede at producere en "top-hverdagsvin", som de selv ville elske at købe og drikke. Vin af god kvalitet til en fair pris. For at realisere projektet, havde de tre venner Charles Back, José Conde og Tyrrel Myburgh kun et problem. Hvordan kunne familiefreden blive bevaret, når dette nye projekt skulle præsenteres i de tre familier? Hvordan kunne Charles, José og Tyrrel bede deres koner (hvoraf de alle kun har en enkelt hver) om bare lidt mere "fritid" til nu også at hellige sig dette projekt? Lidt flere weekender ude af huset, og lidt flere rejsedage, når vinene skulle introduceres verden over? "Undskyldningen" blev, at de tre venner ville fremstille vinene, netop for deres koners skyld. Og derfor er vinene blevet opkaldt efter dem med hver deres forbogstav. Så Marie, Anette og Nicky måtte lægge navne til. Og tilladelsen til at fortsætte projektet blev udstedt prompte.

"One of South Africa´s top 10 up and coming wineries"
skrev UK Wine Report.
Det er gået rigtig godt for MAN Vintners siden starten. Vinene har fået en fantastisk modtagelse verden over af vinelskere. Vinenes popularitet skyldes efter de tre venners opfattelse det ekstreme og helt anderledes "terroir" der findes i Perdebergs Hills, hvor druerne dyrkes. Her er klimaet ikke for tøsedrenge. Og det stiller krav til en dygtig og ihærdig pleje af vinstokkene. Til gengæld er belønningen de mest perfekte druer man kan forestille sig. Og det kan hvert år smages i vinene fra MAN Vintners.
Hjemmeside: http://www.manwines.com/







dynamark.dk

Varenr. 063-02

Hvidvin, Syfafrika

Mere info:Der er altid stor forventning til Chenin Blanc fra Sydafrika. Med god grund. Denne drue er nemlig ofte ingrediensen i de absolut bedste hvide vine fra de kanter. MAN Vintners Chenin Blanc er et pragteksemplar. Lækker halvfed med en tæt frugtkødsfyldt fornemmelse i munden. En skøn tone af søde citroner springer i smagsløgene, med en fin afstemt syre og en skøn ligefrem stil i den mineralske afdeling.

En vin som viser hele sit potentiale ved servering til mad. Og den kan bære det meste, lige fra lyst grillet kød til alle afdelinger indenfor fisk og skaldyr. Selv meget krydrede retter kan have glæde af denne bragende gode Chenin Blanc.

5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev;
"Free-run Steen står der på etiketten. Steen er det sydafrikanske navn for Loire-druen Chenin Blanc, og free-run vil sige, at druerne ikke er pressede. Man har nøjedes med at bruge den most, der af sig selv løber fra druerne. Man har "skummet fløden", og resultatet er blevet en superlækker hvidvin, blød og harmonisk, med ren frugtsmag og frisk syre. En fornøjelse!"

MAN Vintners er historien om tre venner - alle winemakere - der havde en idé. De ønskede at producere en "top-hverdagsvin", som de selv ville elske at købe og drikke. Vin af god kvalitet til en fair pris. For at realisere projektet, havde de tre venner Charles Back, José Conde og Tyrrel Myburgh kun et problem. Hvordan kunne familiefreden blive bevaret, når dette nye projekt skulle præsenteres i de tre familier? Hvordan kunne Charles, José og Tyrrel bede deres koner (hvoraf de alle kun har en enkelt hver) om bare lidt mere "fritid" til nu også at hellige sig dette projekt? Lidt flere weekender ude af huset, og lidt flere rejsedage, når vinene skulle introduceres verden over? "Undskyldningen" blev, at de tre venner ville fremstille vinene, netop for deres koners skyld. Og derfor er vinene blevet opkaldt efter dem med hver deres forbogstav. Så Marie, Anette og Nicky måtte lægge navne til. Og tilladelsen til at fortsætte projektet blev udstedt prompte.

"One of South Africa´s top 10 up and coming wineries"
skrev UK Wine Report.
Det er gået rigtig godt for MAN Vintners siden starten. Vinene har fået en fantastisk modtagelse verden over af vinelskere. Vinenes popularitet skyldes efter de tre venners opfattelse det ekstreme og helt anderledes "terroir" der findes i Perdebergs Hills, hvor druerne dyrkes. Her er klimaet ikke for tøsedrenge. Og det stiller krav til en dygtig og ihærdig pleje af vinstokkene. Til gengæld er belønningen de mest perfekte druer man kan forestille sig. Og det kan hvert år smages i vinene fra MAN Vintners.
Hjemmeside: http://www.manwines.com/







dynamark.dk

Varenr. 063-03

Rødvin - Sydafrika

Et virkelig lækkert glas Cabernet Sauvignon med solbær i duft og smag. En vin, som bør sættes til retter med rødt oksekød eller kraftige sammenkogte kødretter.

Selve vinfremstillingen af denne skønne Cabernet Sauvignon er ret traditionel. 20% af vinen lagres på helt nye amerikanske 300 liter fade, hvilket bidrager til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev
"Rødvin med en flot, ren og karakteristisk smag af den gode Cabernet-drue. En vin til gode kødretter. Flasken har skruelåg".

Wine Enthusiast, USA
BEST BUY

MAN Vintners er historien om tre venner - alle winemakere - der havde en idé. De ønskede at producere en "top-hverdagsvin", som de selv ville elske at købe og drikke. Vin af god kvalitet til en fair pris. For at realisere projektet, havde de tre venner Charles Back, José Conde og Tyrrel Myburgh kun et problem. Hvordan kunne familiefreden blive bevaret, når dette nye projekt skulle præsenteres i de tre familier? Hvordan kunne Charles, José og Tyrrel bede deres koner (hvoraf de alle kun har en enkelt hver) om bare lidt mere "fritid" til nu også at hellige sig dette projekt? Lidt flere weekender ude af huset, og lidt flere rejsedage, når vinene skulle introduceres verden over? "Undskyldningen" blev, at de tre venner ville fremstille vinene, netop for deres koners skyld. Og derfor er vinene blevet opkaldt efter dem med hver deres forbogstav. Så Marie, Anette og Nicky måtte lægge navne til. Og tilladelsen til at fortsætte projektet blev udstedt prompte.

"One of South Africa´s top 10 up and coming wineries"
skrev UK Wine Report.
Det er gået rigtig godt for MAN Vintners siden starten. Vinene har fået en fantastisk modtagelse verden over af vinelskere. Vinenes popularitet skyldes efter de tre venners opfattelse det ekstreme og helt anderledes "terroir" der findes i Perdebergs Hills, hvor druerne dyrkes. Her er klimaet ikke for tøsedrenge. Og det stiller krav til en dygtig og ihærdig pleje af vinstokkene. Til gengæld er belønningen de mest perfekte druer man kan forestille sig. Og det kan hvert år smages i vinene fra MAN Vintners.
Hjemmeside: http://www.manwines.com/







dynamark.dk

Varenr. 063-04

Rødvin - Sydafrika

Efter en traditionel vinfremstilling lagres 20% af vinen på helt nye 300 liter fade, fremstillet af Amerikansk eg. Det bidrager bl.a. til en meget lækker duft og smag af frisk vanilje.

MAN Shiraz er en flot repræsentant for sydafrikansk Shiraz.

5 af 5 stjerner i Vin-Avisen, der skrev;
"Blød og lækker rødvin med god frugt, noter af mørke bær, peber, cigarkasse og chokolade".

Wine Enthusiast USA
89 points - TOP 100 BEST BUY

MAN Vintners er historien om tre venner - alle winemakere - der havde en idé. De ønskede at producere en "top-hverdagsvin", som de selv ville elske at købe og drikke. Vin af god kvalitet til en fair pris. For at realisere projektet, havde de tre venner Charles Back, José Conde og Tyrrel Myburgh kun et problem. Hvordan kunne familiefreden blive bevaret, når dette nye projekt skulle præsenteres i de tre familier? Hvordan kunne Charles, José og Tyrrel bede deres koner (hvoraf de alle kun har en enkelt hver) om bare lidt mere "fritid" til nu også at hellige sig dette projekt? Lidt flere weekender ude af huset, og lidt flere rejsedage, når vinene skulle introduceres verden over? "Undskyldningen" blev, at de tre venner ville fremstille vinene, netop for deres koners skyld. Og derfor er vinene blevet opkaldt efter dem med hver deres forbogstav. Så Marie, Anette og Nicky måtte lægge navne til. Og tilladelsen til at fortsætte projektet blev udstedt prompte.

"One of South Africa´s top 10 up and coming wineries" skrev UK Wine Report.
Det er gået rigtig godt for MAN Vintners siden starten. Vinene har fået en fantastisk modtagelse verden over af vinelskere. Vinenes popularitet skyldes efter de tre venners opfattelse det ekstreme og helt anderledes "terroir" der findes i Perdebergs Hills, hvor druerne dyrkes. Her er klimaet ikke for tøsedrenge. Og det stiller krav til en dygtig og ihærdig pleje af vinstokkene. Til gengæld er belønningen de mest perfekte druer man kan forestille sig. Og det kan hvert år smages i vinene fra MAN Vintners.
Hjemmeside: http://www.manwines.com/







dynamark.dk

Varenr. 810-04

Rødvin - Italien

Efterspørgslen efter prisvenlig Amarone er enorm. Familien Arduini har valgt ikke at gå på kompromis, og producerer derfor kun den ægte vare, og ikke en billig Amarone, som alligevel ikke lever op til forventningerne. I stedet anvendes kvalitetsdruer, der høstes udenfor Valpolicella regionen, til at producere denne Rosso Veronese, der tilnærmelsesvis frembringes som en Amarone. Bare til en helt anden, og billigere pris!

Drueindholdet er Corvina (40%), Corvinone (30%) ogOseleta (30%), der er håndhøstet og lagt til tørre i hele bundter i små trækasser. I løbet af en to måneders periode, skrumper druerne ind og bliver rosinlignende. En proces, hvor smagsstoffer og sukkerindhold koncentreres.
I november måned foretages en nænsom sortering og efterfølgende presningen af de tørrede druer. "Maceration" foregår over 35 dage og efterfølgende gæres vinen ved en kontrolleret temperatur. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på en kombination af små franske egefade (barriques) og store "tono", og efterfølgende endnu 10-12 måneder på flaske inden vinen forlader kælderen.

Resultatet er imponerende. En vin med en flot dyb rubinrød farve. Og en koncentreret smag og aroma. En vin som kan bide mange og meget dyrere Amaroner i hælene.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til rødt kød, vildt og kraftige oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.

VinAvisen skrev;
"Rødvin, der med sin fyldige frugt og rosin-sødme godt kan minde lidt om en Amarone..."







dynamark.dk

Varenr. 810-05

Rødvin - Italien

Terre del Moro Ripasso produceres på druerne Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%). Efter en nænsom sortering af druerne, presning og gæring lagres vinen indtil februar måned, hvor vinen igen gæres - nu med kvaset fra Amarone produktionen. Dermed opnår vinen en rigere farve, og der udtrækkes mere aroma, og alkoholen øges. Herefter lægges vinen igen til lagring, denne gang i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og endnu 6 måneder på flaske inden den forlader kælderen.

Resultatet er en ualmindelig velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige kødretter evt. krydret kød fra grillen. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.








dynamark.dk

Varenr. 810-06

Rødvin - Italien

Drueindholdet er Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (15%) og Molinara (5%) der håndhøstes og lægges til tørre i ca. 4 måneder i små åbne trækasser. En proces, hvor smagsstoffer og sukkerindhold koncentreres.

I januar måned foretages en nænsom sortering og efterfølgende presningen af de tørrede druer. "Maceration" foregår over 35 dage og efterfølgende gæres vinen ved en kontrolleret temperatur. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og efterfølgende endnu 10-12 måneder på flaske inden vinen forlader kælderen.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til de mest kraftige kødretter, eksempelvis haresteg, flæskesteg eller andesteg. Kan også anvendes som hyggevin eller til gode modne oste, eksempelvis Gorgonzola. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro
skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.








dynamark.dk

Varenr. 813-12

Rødvin - Italien

Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Den lille vingård Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino, i naturskønne omgivelse, omkranset af gårdens fantastiske vinmarker. Fornacina drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. Før den tid blevet druerne fra gården solgt til de lokale kooperativer.

På Fornacina produceres der i dag 3 forskellige vine. Brunello, Brunello Riserva (kun i udvalgte årgange) og Rosso di Montalcino. Produktionen er meget traditionel, hvor lagringen af vinen foregår på 20-35 hektoliters fade, der er produceret af slovensk eg.

Vinmarkerne dyrkes økologisk
Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Vinmarkerne er delt i to parceller. 3 hektar der ligger omkring vingården i en højde af 400 meter over havets overflade vendt med syd og sydøst på den østlige side af bakkedragene i Montalcino. De andre 2 hektar vinmarker ligger på sydsiden af Montalcino i Castelnuovo dell ´Abate.

Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Simone beskriver selv den kontinuerlige tilstedeværelse i vinmarkerne og den ekstremt omhyggelige udvælgelse af druerne, som de vigtigste grunde til, at Fonacina i dag får topkarakterer af vinjournalister verden over.

Den meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion. Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der oprindelige kommer fra Svendborg. Hun modtager hvert år i hundredevis af danske turister på vingården i Montalcino. Alle besøgende får en rundvisning på ejendommen og en god prøvesmagning. Skulle din vej falde forbi, så kig ind til Janne..

Hjemmeside: /www.cantinafornacina.it/en/








dynamark.dk

Varenr. 813-13

Rødvin - Italien

Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

Vinen har i netop årgang 2007 fået en række flotte anmeldelser, hvoraf vi bl.a. kan nævne:

94 points i Wine Enthusiast
91 points af R. Parker, og
4 glas i "Guida Vinibuoni d´Italia"

En topårgang fra Fornacina!

Den lille vingård Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino, i naturskønne omgivelse, omkranset af gårdens fantastiske vinmarker. Fornacina drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. Før den tid blevet druerne fra gården solgt til de lokale kooperativer.

På Fornacina produceres der i dag 3 forskellige vine. Brunello, Brunello Riserva (kun i udvalgte årgange) og Rosso di Montalcino. Produktionen er meget traditionel, hvor lagringen af vinen foregår på 20-35 hektoliters fade, der er produceret af slovensk eg.

Vinmarkerne dyrkes økologisk
Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Vinmarkerne er delt i to parceller. 3 hektar der ligger omkring vingården i en højde af 400 meter over havets overflade vendt med syd og sydøst på den østlige side af bakkedragene i Montalcino. De andre 2 hektar vinmarker ligger på sydsiden af Montalcino i Castelnuovo dell ´Abate.

Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Simone beskriver selv den kontinuerlige tilstedeværelse i vinmarkerne og den ekstremt omhyggelige udvælgelse af druerne, som de vigtigste grunde til, at Fonacina i dag får topkarakterer af vinjournalister verden over.

Den meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion. Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der oprindelige kommer fra Svendborg. Hun modtager hvert år i hundredevis af danske turister på vingården i Montalcino. Alle besøgende får en rundvisning på ejendommen og en god prøvesmagning. Skulle din vej falde forbi, så kig ind til Janne..
Hjemmeside: /www.cantinafornacina.it/en/

 







dynamark.dk

Varenr. 845-05

Hvidvin - Italien

Druerne til denne vin er 100% Grillo, som er høstet med håndkraft i området omkring byen Marsala på vestsiden af Sicilien.

Miopasso
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Miopasso Grillo er velegnet til at servere helt for sig selv som en aperitif eller til fisk, skaldyr, salater eller lyse kødretter.

5 af 5 stjerner i Vinforum, der skrev;
"Miopasso Grillo 2011 er en mellemfyldig vin med god frugt og en smag, der er meget blød og lidt cremet i det. Lidt tynd i udgangen, men glimrende vin til prisen"
.




dynamark.dk

Varenr. 845-06

Rødvin - Italien

Vinen har en dybrød - næsten mørklilla - farve. I den intense duft fornemmes sort peber og krydderier med en lille sødlig undertone. Smagen byder på en lang intens frugtsmag af mørke bærfrugter med en let sødmeagtig afslutning. Det er en flot koncentreret rødvin, der fremstår i en fin balance og med en kompleksitet udover det sædvanlige i denne prisklasse. Eftersmagen er lang og blød.

Denne Nero d´Avola er virkelig en bemærkelsesværdig vin, hvor brugen af "Ripasso" teknikken - hvor en lille procentdel af vinen fremstilles af soltørrede druer - yderligere styrker de traditionelle karakteristika af denne komplekse og charmerende druesort.

Serverings-TIPS
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Nero D´Avola vil være velegnet til medium kraftige kødretter, gerne med masser af krydderier. Også til asiatiske retter vil den være et hit, ligesom til stærke modne oste.

Miopasso
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.

5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev;
"Der er smæk for skillingen i denne rødvin. Den er en typisk syditaliener med frugt og varme og krydderi.".

Flot anmeldelse i Vinforum, der skrev;
"Rød farve. Intens duft af røde bær, blomme. Mellemfyldig vin med fin frugt og en smag, der er frugtig og frisk i det med en god syre. Her er dog også fin rundhed".







dynamark.dk

Varenr. 841-05

Rødvin - Italien

Italiens "støvlehæl" Puglia (eller Apulien) er et område hvor en sommeren leves med megen sol og høje temperaturer. Her stortrives Privitivo, der er hele drueindholdet i denne vin. Vinen er den perfekte kombination af lokal tradition og moderne vinfremstilling. Vinen er robust men på samme tid glat og silkeblød. Rig på frugt, med en masse krydrede toner. Miopasso Primitivo har et overflod af modne, mørke bærsmag og en lang, varm og vedholdende eftersmag. I duften fornemmes svesker, peber og brombær.

Serverings-TIPS
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Miopasso Primitivo er det perfekte akkompagnement til kødfulde pastaretter, retter med lyst kød, grillet kød og grøntsagsretter samt milde bløde oste.

Miopasso
Miopasso er en lille serie af kvalitetsvine, produceret med hjælp af moderne fremstillingsteknologi, på oprindelige italienske druesorter. Målet er at skabe den bedste tænkelige kvalitet til lav enhedsomkostning. Miopasso er tænkt som "value for money" af den lille gruppe entusiastiske vinfolk, der indkøber druerne forskellige steder i Italien, og producerer den færdige vin. Projektet er lykkedes - der er tale om nogle af de bedste italienske vinkøb man kan opdrive.

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
"Vellavet rødvin med rygrad og god frugt. Dertil en lille sødme og et bitte bid, der gør den god til mad. En vintervin, der også vil være en god julevin".

Henrik Oldenburg skrev;
"Det er en rigtig hyggelig lille lakridsbombe, der ruller venligt og villigt over tungen og åbner sig med en lille lakridset eksplosion. Saft og stødt peber hører med i eksplosionen. Bagetiketten fortæller, at vinen kombinerer lokal tradition med moderne teknik, og det giver god mening. Den er frisk og frugtig og alligevel ikke for friseret. Nydelig og robust som madvin."







dynamark.dk

Varenr. 845-07

Hvidvin- Italien

En lækker forfriskende hvisvin, der er produceret på en kombination af druerne Chardonnay og Grillo. En virkelig god hvidvine til en meget fair pris!

Denatile
produceres af druer (Chardonnay og Grillo) der er dyrket på den sydvestlige side af Sicilien, tæt på byen Trapani. Vinstokkene skal i denne vinregion klare sig i en sandet og tør undergrund, der dog er meget rig på mineraler.
Ved fuld modenhed høstes druerne med håndkraft, og sorteres grundigt før presning og gæring.

Oplevelsen
Vinen har en flot gylden farve. Og en meget charmerende og intens aroma, startende med citrusfrugter, der går over i mere eksotiske frugter.
Eftersmagen er meget harmonisk og velafbalanceret.

ServeringsTIPS
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 8-9 grader. Denne lækre hvidvin kan med fordel sættes til mange forskellige fiske- og skaldyrsretter. Den er også utrolig anvendelig til grillet fisk, skaldyr, frokostsalater eller tapas.







dynamark.dk

Varenr. 845-08

Rødvin - Italien

Denatile produceres af druer Shiraz og Nero d´Avola, der er dyrket på den sydvestlige side af Sicilien, tæt på byen Trapani. Vinstokkene skal i denne vinregion klare sig i en sandet og tør undergrund, der dog er meget rig på mineraler.

Ved fuld modenhed høstes druerne med håndkraft, og sorteres grundigt før presning og gæring. De to druetyper vinificeres hver for sig, og sammensættes først når lagringsperioden er overstået.

Oplevelsen
Vinen har en flot dybrød farve. Smagen er flot fyldig og har en fin balance mellem frugtsødmen og de fine, bløde tanniner.
Eftersmagen er frugtrig og rummer toner af vanilje og krydderier. Vinen har en dejlig vedholdende og behagelig eftersmag.

ServeringsTIPS
En velsmagende rødvin med spræl og liv, der er velegnet til modne oste, kraftige pastaretter og grillet kød med krydret tilbehør. Serveringtemperaturen bør ikke overstige 18 grader, og vinen kan i sommermånederne med fordel serveres svagt afkølet.

5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev;
"En lækker og meget aromatisk rødvin. Smagen holder, hvad duften lover: Modne søde sommerbær - lidt brombær og skovjordbær - og en lang frugtrig eftersmag. En vin med en flot balance mellem sødme og syre".






dynamark.dk

Varenr. 604-01

Hvidvin - Spanien

Vinen lagres ikke på egefade, og fremstår derfor med meget mineralske toner med aromaer i retning af grønne æbler og en lille antydning af fersken. Frisk og lige til. En vin som er velegnet til fiskeretter, salater lyst kød eller til blot at nyde på en varm sommeraften på terrassen.

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.

Hjemmeside: http://www.bodegasfarina.com/







dynamark.dk

Varenr. 604-02

Rødvin - Spanien

Gran Cologiata, Tinta di Toro - en charmetrold...
Med op til 7 dages udblødning af de fuldmodne og skånsomt høstede druer opnår denne unge vin en intens dybrød farve, pakket med moden frugt og bløde velintegrerede tanniner. Syren er blid og mundfylden perfekt. En livlig og velafbalanceret rødvin, der er et af kerneprodukterne i Fariñas imponerende produktportefølje.

En vin, der kan serveres til de fleste retter - men i særdeleshed en interessant partner til lækre spanske Tapas af enhver beskaffenhed. Prøv den også til pasta, grillet kød eller oste.

Flot anmeldelse i Vinforum.dk, der skrev;
"Rødviolet farve. Intens duft af blomme, kirsebær, peber. Mellemfyldig til fyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er intens med frugt, bløde tanniner og en lakridskrydret udgang. Den er meget harmonisk, omend til den kraftige side. Vinen passer godt til simple retter som pizza, pasta, lette kødretter".

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.

Hjemmeside: http://www.bodegasfarina.com/







dynamark.dk

Varenr. 604-03

Rødvin - Spanien

Colegiata Barrica produceres på druer, der er høstet fra op til 30 år gamle vinstokke. Vinen lagres i fire måneder på en kombination af amerikanske og franske egefade. Det giver vinen en masse lækre toner af vanilje i både duft og eftersmag.

En ideel ledsager til grillet kød (lam eller oksekød) gerne med kraftigt krydderi. Eller som en god ledsager til modne oste.

Udvalgt som et af de tre bedste spanske vinkøb i prisklassen 70-100 af B.T. der skrev;
"Kraftig og krydret rødvin med en flot tæt smag af sorte bær, kirsebær, toast, kaffe, vanilje og lidt grønne urter. Velegnet til kraftige og gerne krydrede retter som f.eks. gryderetter eller stegt okse- eller lammekød".

Guldmedalje ved "Premios Rey de Copas" og høster af mange andre medaljer og udmærkelser. Jo, Colegiata Barrica har allerede taget verden med storm.

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.

Hjemmeside: http://www.bodegasfarina.com/


 

 






dynamark.dk

Varenr. 604-04

Rødvin - Spanien

Vinen lagres i 8 måneder på amerikanske egefade, hvilket er helt klassisk for de bedste vine fra Toro. Smagen indeholder mange spændende aromaer, hvor tankerne flyver hen på kirsebær, blommer, solbær og vanilje der sniger sig ind via lagringen på de amerikanske egefade.

En meget blød og imødekommende rødvin med en blid og venlig tannin samt en blød og meget delikat eftersmag med toner af krydderi, sort peber og solbær.

En super rødvin, der har høstet megen anerkendelse verden over. Vi kan bl.a. nævne:

Wine and Spirits Magazine
91points + TOP 100 BEST BUYS
Wine Spectator
One of Toros Best Values

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.

Hjemmeside: http://www.bodegasfarina.com/


 

 

 






dynamark.dk

Varenr. 604-05

Rødvin - Spanien

En luksuøs vin med en helt fantastisk balance mellem frugt og fad i en meget populær og moderne stil. De helt fuldmodne druer høstes fra gamle vinstokke og gennemgår en minutiøs sortering inden presningen. Den malolaktiske gæring foregår på store egefade, hvorefter vinen tilbringer 11 måneders lagringstid på små helt nye franske egefade.

Vinen har en helt enestående koncentration og kraft med mørke frugter som en behagelig vaniljeagtig tone i eftersmagen.

Den seneste medaljehøst omfatter bl.a. en Guldmedalje ved Les Vinalies Internationales i Paris.

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.

Hjemmeside: http://www.bodegasfarina.com/

 


 

 

 

 

 






dynamark.dk

Varenr. 606-03

Mousserende - Spanien

Den er yderst livlig i munden med en behagelig elegance og balance. Eftersmagen er fyldt med lyse frugter, der slutter ud i en flot renhed.

Serverings temperatur: 6-8 grader
Rest sukker: 10g/l

Cava Masachs er beliggende i området "El Penedés" mellem middelhavet i syd og Montserrat bjergene længere mod nordvest - ca. 40 kilometer syd for Bacelona. Her har Masachs deres ejendom og kælder, med tilhørende 42 hektar vinmarker.

I 1977 valgte Josep og Joan Masaches at lancere en ny linje af Cava til det spanske marked. De brugte deres forældres erfaring og know-how. Både det spanske marked og det internationale marked belønnede hurtigt disse unge mennesker med masser af omtale for deres fremragende Cava. Og det resulterede omgående i en stor efterspørgsel. Denne større efterspørgsel resulterede så i, at ejendommen og kælderen, som deres bedstefar byggede, blev alt for lille. I 1985 etablerede Masachs derfor helt nye faciliteter i kommunen Torrelles de Foix, hvor de fandt de rette opgivelser for deres nye Bodegas. Her har de fortsat deres solide arbejde med at producere gode vine og Cava.


 

 





dynamark.dk

Varenr. 606-04

Mousserende - Spanien

Mas Fi har en flot strågul farve med grønne toner. Bløde og let sødmefulde bobler. En Cava, der er velegnet som aperitif eller til friske frugter.

Serverings temperatur: 6-8 grader
Rest sukker: 35g/l

Cava Masachs er beliggende i området "El Penedés" mellem middelhavet i syd og Montserrat bjergene længere mod nordvest - ca. 40 kilometer syd for Bacelona. Her har Masachs deres ejendom og kælder, med tilhørende 42 hektar vinmarker.

I 1977 valgte Josep og Joan Masaches at lancere en ny linje af Cava til det spanske marked. De brugte deres forældres erfaring og know-how. Både det spanske marked og det internationale marked belønnede hurtigt disse unge mennesker med masser af omtale for deres fremragende Cava. Og det resulterede omgående i en stor efterspørgsel. Denne større efterspørgsel resulterede så i, at ejendommen og kælderen, som deres bedstefar byggede, blev alt for lille. I 1985 etablerede Masachs derfor helt nye faciliteter i kommunen Torrelles de Foix, hvor de fandt de rette opgivelser for deres nye Bodegas. Her har de fortsat deres solide arbejde med at producere gode vine og Cava.


 

 



dynamark.dk

Varenr. 285-01

Rødvin - Frankrig

Vinområdet Costières de Nîmes er den sydvestlige appellation, der i en blød bue afslutter den sydlige ende af Rhônedalen. Her produceres en række rødvine der virkelig kan betegnes som "value for money". Igennem det seneste årti har produktionen været stødt stigende, og det har kvaliteten også været hos flere af områdets producenter.

Markerne på Château de Peyguerol er beplantet med de traditionelle druer for Rhône, nemlig Syrah og Grenache.

Testvinder i Smag og Behag, der skrev; "Ungdommelig og åben frugtighed med nogle smågrønne, urtede toner a la tidsel og græs, men også en aromatisk dybde, der forstærkes af mundens fine frugt og en flot eftersmag af bitre kirsebær. Rigtig god og enormt bredspektret allroundvin til mørkt kød, fx klassisk lammekølle, eller til kraftige grøntsagsretter, hvis du serverer vinen en smule køligt (15-16 grader). Imponerende pris!"


 





dynamark.dk

Varenr. 042-10

Rødvin - USA

Denne årgang viser en rig mørk lilla granat farve og dyb aroma af hindbær, vilde jordbær, krydret hvid peber med antydninger af ”toasty eg”.

Behagelige smagsvarianter af modne hindbær og jordnoter, kombineres i denne fyldige Zinfandel, og giver en generøs smagsoplevelse. Kraftige tanniner og læskende frugtsyre danser på tværs af ganen i en lang, dvælende elegant finish.

Winemaker Greg Graziano har lagret denne vin mellem 18-24 måneder, i en kombination fransk & Amerikansk eg (30% ny). Dette ”blødgør” tanninerne og tilføje ekstra kompleksitet til den allerede rige smag og aroma som er karakteristisk for Zinfandel druen.